fredag 26 november 2010

Pepparkakscheesecake suprise!


Här kommer receptet på den supersmaskiga pepparkakscheesecake suprise som jag gjorde igår och som blev en succé på  dagens fredagsfika.

Pepparkakscheesecake Suprise, 10 port

Pajdeg:
187,5 gram pepparkakor
62,5 gram smör

Fyllning:
312,5 gram philadelphiaost
323,5 gram kesella vanilj
2 dl florsocker
1,25 krm salt
saften från 1 1/2 lime
1 ägg

Garnering:
1 ask blåbär

Kör pepparkakorna i en matberedare eller en mixer och krossa ordentligt. Blanda i smöret (EJ smält) tills smeten blir jämn. Täck över botten och kanterna i formen. Grädda 10 minuter i ugn på 175 grader. Låt svalna.

Pressa saften ur limefrukterna. Blanda in osten, kesellan, florsockret, saltet, ägget, och rör till en jämn smet.

Fyll skalet och grädda i ca 30 minuter i ugnen.

Låt kakan svalna och dekorera med blåbären.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar